...

Testimonial Bernard Paesen

“Via INNIwise kan je makkelijk en snel vragen stellen aan experts”

Bernard Paesen is sinds vierenhalf jaar aan de slag bij de gemeente Steenokkerzeel. Hij is er deskundige bij de dienst Openbare Werken en preventieadviseur. Tijdens de coronacrisis kwam INNIwise geregeld van pas bij zijn werk. “Ik vind het een erg toegankelijke tool.”

De huidige uitdagingen van Bernard

“Voor corona hield ik mij voor 20% bezig met preventie en de rest met openbare werken. Sinds de covidcrisis gaat een veel groter deel van mijn tijd naar preventie. We moeten er als gemeente dan ook voor zorgen dat we telkens voldoen aan de op dat moment geldende covidmaatregelen.”

Het opvolgen van de snel wisselende maatregelen ervaarde Bernard als zijn grootste uitdaging in 2020. “Sommige ministeriële besluiten kwamen pas op vrijdagavond uit en waren al vanaf zaterdag van kracht. Dat was niet altijd evident voor ons, want we kregen op zo’n momenten veel vragen van onder andere winkeliers en horecazaken.”

Welke tools van INNIwise waren het voorbije jaar nuttig voor u?

“Voor ik preventieadviseur werd, hadden we op de gemeente enkel de gedrukte versie van INNIwise. Ik heb toen een abonnement genomen op de digitale tool en dat bevalt ons heel goed. Vooral de interactie via de community vind ik een groot voordeel van de digitale versie. Je kan makkelijk en snel vragen stellen aan experts en ook ervaringen delen met andere preventieadviseurs. Het is zeer toegankelijk allemaal.”

Vragen stellen aan experts

 “Zo heb ik na de eerste lockdown de vraag gesteld of we als gemeente het recht hebben om aan onze medewerkers te vragen waar ze op reis zouden gaan die zomer, en of dat geen schending van de privacy is. Ik wou in het kader van corona niet enkel weten waar de werknemer zelf naartoe ging, maar ook of zijn of haar kinderen in het buitenland op kamp gingen bijvoorbeeld. Die vraag werd toen redelijk snel beantwoord via INNIwise door een advocaat.”

Documenten raadplegen en webinars volgen

“Ik vind het ook handig dat je allerlei nuttige documenten, zoals de codex en wetgeving rond arbeidsongevallen, altijd kan raadplegen op het moment dat je ze nodig hebt. Je hoeft dus zelf geen bibliotheek aan te leggen met alle nodige documenten.

Ook de webinars die ze via INNIwise organiseren vind ik erg nuttig. Het is steeds heel leerrijk om zaken op te pikken van specialisten. Het webinar Safety Secured?, over de resultaten van het BeNe-onderzoek rond arbeidsveiligheid, is mij in het bijzonder bijgebleven. Kortom: INNIwise is absoluut een aanrader voor preventieadviseurs.”

Ervaar alle voordelen van INNIwise met een gratis proefabonnement

INNIwise: de praktische voordelen

  • Toegang tot de community van preventieadviseurs
  • Vragen stellen aan experts
  • Praktische tools (checklists, fiches, stappenplannen)
  • Updates van de wetgeving
  • FAQ’s raadplegen

Recent

Screen-Shot-2018-08-13-at-18.47.37.png

INNI group nv

Industrielaan 5. B-8501 Heule
T +32 56 36 32 11
E info@innipublishers.com
BTW BE 0418.420.485