...

“Alles in één AREI. En ondanks dat er meer bepalingen zijn, is het geheel veel duidelijker geworden”

Rudy Van den Bergh
Innovation & Training manager
Electro-Test

Op 23 april verzorgt Rudy Van den Bergh een webinar over het nieuwe AREI. Exclusief voor INNIwise. Gratis registreren kan nu al hier. Rudy is een echte specialist in de materie. Hij is als Innovation & Training manager bij Electro-Test al zeer vertrouwd met de nieuwigheden en veranderingen. We vroegen hem wat het meest in het oog springt rond het nieuwe AREI. Tijdens het webinar van 23 april geeft hij een helder overzicht en vertelt hij hoe u praktisch omgaat met de nieuwe regelgeving.

 

Is het nieuwe AREI een stap voorwaarts voor de preventieadviseur?

“Het AREI is een werk van lange adem geweest. In de regelgeving zijn er veel meer bepalingen opgenomen dus in die zin is het completer dan voorheen. Tegelijkertijd hebben de regelgevers in de nieuwe editie toelichtingen en verduidelijkingen opgenomen. Dat is dus een goede zaak voor de werkbaarheid ervan. Nog een pluspunt is dat alles direct in het nieuwe AREI wordt opgenomen. Er zijn dus geen bijkomende nota’s en ministeriële besluiten. Dat verhoogt het overzicht en de accuraatheid van de gegevens.”

Het AREI geldt voor bestaande en voor nieuwe of te reviseren installaties. Waarin zitten de verschillen?

“Er zal meer papierwerk nodig zijn voor bestaande installaties om alles conform te krijgen. Maar er komt voor bepaalde items ook meer keuzevrijheid op basis van een risicoanalyse. Hoe dat precies in zijn werk gaat, komt zeker aan bod in het webinar dat ik op 23 april voor INNIwise doe.”

Gebruiksvriendelijkheid zou een van de grote troeven moeten zijn van het nieuwe AREI.

“Dat klopt. Als je met het ‘oude’ AREI werkt en je stapt nu over naar het ‘nieuwe’ AREI dan merk je snel dat alles heel logisch is ingedeeld. Een voorbeeld: alle bepalingen zitten nu in één hoofdstuk dus je hebt alles heel overzichtelijk bij de hand. Vroeger was de logica soms ver te zoeken en moest je dus langer zoeken.”

In uw webinar van 23 april gaat u in op de nieuwigheden maar wat zijn voor u drie in het oogspringende nieuwe zaken?

“Ik denk daarbij in de eerste plaats aan kabels die aan de bouwproductenverordening moeten voldoen voor gebouwen en civieltechnische werken. Verder zijn er nieuwigheden voor veiligheidsinstallaties en zien we heel wat andere zaken bij de kritische installaties.”

 

Maak op 23 april tijdens het gratis webinar van Rudy Van den Bergh uitgebreid kennis met alle nieuwigheden van het AREI. Doe uw voordeel met de praktische tips en inzichten van deze expert in het AREI-domein.
Registreer u hier gratis.

 

Electro-Test is een erkend controleorganisme en vaste waarde voor technische controles en opleidingen. 
Het voert overal in ons land de wettelijk verplichte en de aanbevolen controles uit van elektrische installaties, gasinstallaties, 
waterinstallaties, hefwerktuigen en liften. 

www.electro-test.be

 

Gepubliceerd op 8 april 2020.

Recent

Screen-Shot-2018-08-13-at-18.47.37.png

INNI group nv

Industrielaan 5. B-8501 Heule
T +32 56 36 32 11
E info@innipublishers.com
BTW BE 0418.420.485