...

Interview Wiels & Partners

INNIsure, de nieuwe online legal compliance tool: praktijkervaringen van Wiels & Partners

“Het is met INNIsure makkelijker dan ooit om conform te zijn met de wetgeving rond welzijn zijn op het werk”

Danny Wiels en Anneke Vanhoorelbeke
Wiels & Partners

INNI publishers lanceerde recent INNIsure, de nieuwe online legal compliance tool. Deze performante tool is het resultaat van specialistenwerk en een hechte samenwerking met de preventiewereld. INNI publishers, RISK Consulting en Wiels & Partners stonden samen aan de wieg van INNIsure. De ervaringen van Wiels delen we graag met u. Wiels & Partners adviseert bedrijven en organisaties rond milieuvragen, preventie en veiligheidsvraagstukken en over stedenbouwkundige adviezen. Deze specialist staat dus middenin de praktijk van legal compliance en is dus de aangewezen partij om te beoordelen wat de praktische voordelen van INNIsure moeten zijn. Consulting Director Anneke Vanhoorelbeke en zaakvoeder Danny Wiels vertellen.

Wat zien jullie als grote stap vooruit met INNIsure?

(Anneke) Het Wettelijk Register naar een hoger en gebruiksvriendelijker niveau tillen, dat was de doelstelling toen we met INNIsure aan de slag gingen. Wij staan vanuit Wiels heel dicht bij de praktijk van bedrijven en organisaties en we weten dus hoe belangrijk de praktische bruikbaarheid voor preventieadviseurs is. Wij hebben dus waardevolle input gegeven over waar de markt écht behoefte aan heeft. Iedereen wil beter en efficiënter werken. De stap van de klassieke Excel-file naar een dynamische tool als INNIsure beantwoordt daar perfect aan.

Als jullie drie voordelen naar voor moeten schuiven, wat is dan die top drie?

(Danny) Eerste voordeel: INNIsure is een heel robuuste legal compliance tool. Hij is betrouwbaar en je werkt er online bijzonder efficiënt mee. Het tweede voordeel is dat INNIsure zeer compleet is want ISO14001, ISO45001 en ISO9001 liggen aan de basis. Je hebt dus alle data in één omgeving. Het derde voordeel voor ons is dat dat de tool bijzonder gebruiksvriendelijk is. De wijzigingen komen automatisch in INNIsure én je krijgt aanbevelingen welke acties je per onderdeel moet ondernemen om compliant te zijn. Heel veel zekerheden dus.

Hoe vertaalt die gebruiksvriendelijkheid zich in de praktijk?

(Anneke) Wij volgen voor onze klanten de wetswijzigingen dagelijks op zodat ze snel conform kunnen werken. Via INNIsure hebben we de accurate basis om klanten te informeren met samenvattingen en een aanbeveling te doen voor hun situatie. De tijdswinst is groot in vergelijking met vroeger. Het feit dat je verschillende registers in één systeem hebt, maakt het ook makkelijker. Zowel de milieucoördinator als de preventieadviseur bedienen wij zo op maat.

U sprak net over ISO, hoe helpt INNIsure met de ISO-certificering?

(Danny) Bij een ISO-audit wordt er vandaag ook gekeken naar de manier waarop een organisatie de ISO-normen effectief gebruikt. Wordt er toegepast wat er wordt gezegd? Via INNIsure is het eenvoudig om een conformiteitsaudit te doen. Het grote voordeel daarbij is dat je via de tool aanbevelingen krijgt om ‘gaten’ in je aanpak te dichten. INNIsure doet aanbevelingen, je hoeft dus niet zelf op zoek. Dat spaart tijd en geeft zekerheid. Het is met andere woorden gemakkelijker dan ooit om conform te zijn.

Nieuw, onbekend en de prijs zijn meestal drempels om met een tool aan de slag te gaan.

(Anneke) Dan zul je gerust zijn met INNIsure. De overstap naar deze tool is echt bijzonder eenvoudig. De lay-out is heel toegankelijk en je werkt er zeer intuïtief mee. Daar is veel aandacht aan besteed omdat het een tool is waar je veel en intensief mee aan de slag gaat. Wat de prijs betreft: vergelijk gerust met soortgelijke tools. INNIsure is heel betaalbaar en biedt een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Wilt u een gratis proef doen met INNIsure? Neem dan contact op met Kimberly Demasure kimberly.demasure@innigroup.com

Recent

Screen-Shot-2018-08-13-at-18.47.37.png

INNI group nv

Industrielaan 5. B-8501 Heule
T +32 56 36 32 11
E info@innipublishers.com
BTW BE 0418.420.485