...

Nieuw aanbod praktische documenten te downloaden bij INNIwise

INNIwise slaat de handen in elkaar met opleidingscentrum Praxis. In onze online tool zal u binnenkort een heleboel nieuwe interessante documenten kunnen downloaden, opgesteld door de veiligheidstrainers van Praxis. Coördinator Phaedra Caen vertelt waaraan u zich mag verwachten.

“Net als INNIwise focussen we ons op veiligheid op de werkvloer. Praxis is een praktijkgericht opleidingscentrum dat veiligheidsopleidingen geeft aan bedrijven. Het is onze bedoeling om te informeren en ondersteunen bij mogelijke gevaren op de werkplek en alles wat daarbij komt kijken. Onze specialiteit is opleidingen rond alle mobiele arbeidsmiddelen. Hiernaast bieden we ook andere opleidingen aan zoals ‘Asbest verwijderen’, ‘Preventieadviseur’ en ‘Werken op hoogte’. We hebben een groot aanbod aan documenten die opgesteld zijn door onze trainers. In de nabije toekomst zullen we een selectie hiervan aanbieden in de online tool van INNIwise.”

Welke concrete documenten zal Praxis delen via INNIwise?

“We zullen telkens bekijken welke van onze documenten relevant zijn voor preventieadviseurs. Een van de eerste documenten zal betrekking hebben op het Aanslaan van lasten. We zullen informatie beschikbaar stellen waarin we vertellen hoe het aanslaan van lasten precies in zijn werk gaat en waar je allemaal rekening mee moet houden. We hebben onder andere hijsdiagrammen die alles wat bevattelijker maken.

Daarnaast zullen we veiligheidsinstructiekaarten en checklisten delen. Voor elk mobiel arbeidsmiddel voorzien we een specifieke checklist voor de Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA). We kunnen trouwens ook helpen met het opstellen van last-minute risicoanalyses. Ook voor startcontroles hebben we nuttige documenten. Bij iedere opstart van een machine moeten er dagelijkse controles plaatsvinden en wij bieden checklists aan met alles wat afgevinkt moet worden.

We hebben eveneens steekkaarten rond EHBO. Zo’n steekkaarten zijn echt handig en we merken dat mensen die ook effectief bijhouden in hun portefeuille. Als er dan iets is, kunnen ze altijd op deze steekkaarten terugvallen.

Ook heel interessant is ons videomateriaal. Al onze praktijkoefeningen hebben we gefilmd, zoals de heftruckopleiding en andere mobiele arbeidsmiddelen. Naast praktijkfilmpjes zijn er ook onze videotestimonials. Een van onze trainers werkte 30 jaar in een vriesfirma als heftruckchauffeur tot hij een ongeluk kreeg. Via een filmpje vertelt hij zijn verhaal en ervaringen.

Tot slot kunnen we ook wettelijke ondersteuning bieden. We hebben verschillende wetteksten herwerkt in mensentaal zodat ze een pak begrijpelijker worden.”

Wat is de meerwaarde van INNIwise voor Praxis?

“Ik vind het erg handig dat alle nuttige informatie en documenten over veiligheid verzameld worden in één tool. Alles wordt heel duidelijk en gestructureerd weergegeven. Het feit dat iedereen op het platform terecht kan met vragen en elkaar onderling helpt vind ik eveneens een grote meerwaarde. Voor Praxis is vooral het onderdeel ‘wetgeving’ erg nuttig. Als er iets verandert in de wetgeving is het handig dat we die wijzigingen via INNIwise kunnen checken. Het AREI bijvoorbeeld is veranderd op 1 juni 2020 en toen ben ik in de online tool alle laatste updates hierover gaan bekijken. Zo was ik meteen helemaal mee.”

De nieuwe documenten van Praxis vindt u binnenkort terug via

Recent

Screen-Shot-2018-08-13-at-18.47.37.png

INNI group nv

Industrielaan 5. B-8501 Heule
T +32 56 36 32 11
E info@innipublishers.com
BTW BE 0418.420.485