...

Een kijkje achter de schermen van onze nieuwe webshop

Op 16 december 2019 heropende INNI publishers zijn webshop. Een helder overzicht en makkelijker bestellen zijn nog maar twee van de voordelen. Neem hier al een kijkje. Wij vroegen aan de websitebouwer Sven Moeyersoms van Mailbox bvba waarom de complete metamorfose een grote sprong voorwaarts betekent voor u als preventieadviseur.

Gebruiksvriendelijkheid is de grote troef van de nieuwe webshop van INNI publishers. Maar daar komt heel wat bij kijken. Websitebouwer Sven Moeyersoms van Mailbox legt uit waarom het voortaan zo gemakkelijk is om uw uitgaven online te bestellen.

Jullie zijn de creatieve breinen achter de nieuwe INNI webshop. Hoe begin je daar eigenlijk aan?

Bij Mailbox starten we eerst en vooral met een meeting met de verantwoordelijke van de webshop. Samen bespreken we wat de doelstelling is en welke functies de webshop allemaal nodig heeft. Het helpt ons enorm als de klant zelf al een aantal webshops kan laten zien die hij geslaagd vindt. Dan zitten we onmiddellijk op dezelfde lijn.
Na deze briefing gaan we aan het werk. Eerst sturen we een look & feel van de homepagina door. Dat is namelijk het eerste wat een bezoeker ziet, dus dat eerste gevoel is heel belangrijk. Voor de INNI-webshop hebben we ons gebaseerd op de look & feel van innigroup.com die we vorig jaar hebben ontworpen.
Na wat overleg en eventuele aanpassingen aan de homepagina krijgen we een definitieve goedkeuring en werken we de volgende pagina’s in dezelfde stijl uit.
Voor een webshop is het belangrijkste gedeelte de presentatie van de producten. Hiervoor zijn mooie foto’s nodig en genoeg content. Zodra deze ingewerkt zijn, geeft dit de webshop een heel andere dimensie.

Wat zijn de kenmerken van een goede webshop?

De eindgebruiker moet alle producten gemakkelijk kunnen vinden. Indien iemand te lang moet zoeken op een website, dan haakt een klant al snel af. Bij Mailbox streven we er dan ook naar om het de eindgebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Dat begint bij de homepagina. Hier starten we met een slider waarin de belangrijkste boeken voorgesteld worden. Daaronder bevinden zich snelkoppelingen naar de belangrijkste categorieën. Vervolgens komen we uit op een gedeelte met een call-to-action waar we één bepaald boek in de kijker zetten.
Onderaan de pagina staat de blog. Met deze informatie houdt INNI de klant op de hoogte van de nieuwigheden op de markt, een aankomend evenement of ander belangrijk nieuws. Wat belangrijk is, is dat INNI deze informatie zelf makkelijk kan aanmaken en aanpassen. Zo is het niet van ons afhankelijk om updates te doen en de website tot leven te brengen.
Tenslotte kan de klant zich via de webshop inschrijven op de nieuwsbrieven. Zo krijgt hij informatie over nieuwe boeken, promoties, …

Zitten er speciale features in de INNI webshop?

Ja, als klant kies je tussen een klassieke, papieren versie of de E-book versie van een product. Tevens zijn er gegroepeerde producten. Zo kun je verschillende boeken van dezelfde reeks kopen zonder dat je naar een andere pagina hoeft te gaan. Je ziet dat het gebruiksgemak voor de klant altijd op de eerste plaats komt.
Aan elk product kan eveneens een pdf gekoppeld worden. Het voordeel? Je kunt als klant een inhoudstafel en/of een aantal voorbeeldpagina’s downloaden. Daarmee vorm je je een beter beeld van het boek. Verder kan INNI een video toevoegen. Bijvoorbeeld om de auteur voor te stellen of voor een interview met de auteur.
Tenslotte kreeg de kwaliteit van de klantendatabase veel aandacht. Je kunt enkel boeken kopen als je ingelogd bent. Je moet dus een account aanmaken. Dat is comfortabel voor de klant. INNI beschikt zo over alle gegevens om jouw bestelling vlot te versturen. Ook is er per klant een historiek. INNI kan dus gericht gaan informeren op basis van de interesses en aankopen.

Wat vinden jullie zelf het meest geslaagd aan de webshop van INNI?

Zelf zijn we heel tevreden over de lay-out van de website. De elementen die we gebruikt hebben voor de website van INNI GROUP komen perfect overeen met die van de webshop. Nog een pluspunt: je kunt als klant gemakkelijk op categorie zoeken. Soms is simpel gewoon handiger en effectiever. En ten slotte zijn we vooral heel blij met de vlotte samenwerking met Nancy en Rachel, waarvoor onze dank.

 

Gepubliceerd op 7 januari 2020.

Recent

Screen-Shot-2018-08-13-at-18.47.37.png

INNI group nv

Industrielaan 5. B-8501 Heule
T +32 56 36 32 11
E info@innipublishers.com
BTW BE 0418.420.485