...

Whealthy Workplaces

  • Veertien Walk your Talks-interviews: boeiende wandelgesprekken met ondernemers, wetenschappers en andere influencers over een stimulerend gezondheid- en welzijnsbeleid
  • Whealthy is de optelsom van wellbeing, wealth en healthy
  • Scenario’s om fysieke gezondheid en mentale fitheid in uw organisatie te stimuleren
  • Helder inzicht in wetenschappelijke modellen en theorieën
  • Cases met inspirerende voorbeelden van Whealthy Workplaces uit binnen- en buitenland
  • Inclusief: toegang tot de 360° ‘Whealthy’ company-scan voor een nulmeting!  

Wat is een Whealthy Workplace?

Wellbeing, wealth en healthy is samen Whealthy. Een organisatie wordt rijker – in elke betekenis – als er permanent aandacht is voor fysieke en mentale fitheid op de werkvloer. Brecht Buysschaert, founder van Springbok Coaching, heeft met zijn nieuwe boek Whealthy Workplaces de ambitie om samen met werkgevers de gezondheid en het welzijn in organisaties te verbeteren. De nadruk ligt op een proactief beleid, door de best mogelijke werkcondities aan te bieden en door psychosociale risico’s als stress, burn-out, bore-out,… te vermijden.

Enkele reacties van Brechts gesprekspartners op hun Walk Your Talk

“Wat is er bijgebleven van onze wandeling? Zeer moeilijk vraag echt want er is heel veel blijven hangen, en mijn kop staat al 5 dagen niet meer stil, zelfs in die mate dat ik gisteren zelfde toertje nog eens opnieuw deed.

 Als ik er eentje moet uitpikken dan wordt het toch het stuk rond zingeving en talent en hoe die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. En de overtuiging dat wanneer je er als bedrijf in slaagt om de zoektocht van elk individu naar zingeving te koppelen aan de onuitputtelijke poel van talent waar iedereen over beschikt, dat er dan magische dingen kunnen ontstaan!”

Kim SwyngedouwManaging Partner – StreetwiZ

“De wandeling in Lichtervelde was voor mij een rustpunt in de week maar ook een gelukkig moment én fijn gevoel om met mensen te praten, naar elkaar te luisteren, gedachten te delen, enz. Als we wat meer zouden praten en luisteren naar elkaar, zouden vele mensen wat gelukkiger zijn, denk ik.”

Hans Maertens – Gedelegeerd Bestuurder Voka

“Wat me is bijgebleven kan ik misschien best samenvatten met zin: ‘Je kan niks genezen door het te negeren’. Zowel voor organisaties, managers/leidinggevenden maar ook voor medewerkers in het algemeen gaat dit op.  Iedereen is altijd verrast wanneer er iets toxisch gebeurt of naar boven komt maar wanneer je dan goed luistert, hoor je toch steeds dat er al lang iets sluimerde.

Elke Van Hoof – Hoogleraar VUB en stichter Huis van Veerkracht

“Als er één ding zou moeten bijblijven voor de lezers van je boek, dan is het dat de balans in het leven van onze medewerkers het belangrijkste is. Daar zetten we sterk op in. Waarom? Wie met goesting komt werken, gaat voldaan naar huis.”

Boudewijn van den Brand – CEO Lidl Belux

“Dat het leven te kort is om slechte wijn te drinken! Daarom, ga altijd voor kwaliteit, niet voor kwantiteit. In alles, of het nu de inhoud is van je job, de omgeving waarin je vertoeft, de afstand naar je werk, wat je eet of consumeert, in elke keuze die je maakt. Ga voor minder en beter. Realiseren dat iedereen even veel recht heeft op de goede wijn is ook belangrijk.”

Dirk Wynants – Zaakvoerder Extremis

Recent

Screen-Shot-2018-08-13-at-18.47.37.png

INNI group nv

Industrielaan 5. B-8501 Heule
T +32 56 36 32 11
E info@innipublishers.com
BTW BE 0418.420.485