...

Waarom INNIwise en INNIsure perfect aansluiten bij de praktijk van de preventieadviseur

INNI publishers lanceerde twee nieuwe tools voor de preventieadviseur. INNIwise is een praktische online toolkit, INNIsure biedt als legal compliancy tool complete houvast voor het wetgevend kader van welzijn op het werk. De makers van deze tools vertellen wat de voordelen zijn en waarom INNIwise en INNIsure de efficiëntie van elke preventieadviseur verhogen.

In gesprek met de makers van deze nieuwe praktische tools
Vorig jaar hebben de teams van INNI publishers hard gewerkt aan twee bijzonder innovatieve en praktische tools. Vol trots presenteren we daarom INNIwise en INNIsure. De eerste is een praktische online toolkit waarmee u als preventieadviseur efficiënter werkt, de tweede is een legal compliancy tool die u 100% betrouwbaar vertelt of u in regel bent met de actuele wetgeving. We vroegen aan drie leden van de teams van INNIwise en INNIsure waarom deze tools een nieuwe stap voorwaarts zijn voor de preventieadviseur. Nancy De Braekeleer, Sim Doolaege en Andries De Reyghere vertellen.

 

Nancy De Braekeleer is publishing manager bij INNI publishers. Ze is als eindverantwoordelijke nauw betrokken bij elke fase, van concept tot praktische uitvoering van de tools. We vroegen haar waarom en hoe INNI publishers de praktische digitale toolkit INNIwise heeft ontwikkeld.

Nancy, hoe is INNIwise ontstaan?
“Alles is gestart met een marktonderzoek bij onze abonnees van de papieren uitgaven. Daaruit bleek heel duidelijk de vraag naar informatie in een digitale vorm, maar ook de nood aan zeer praktische informatie. Dat heeft ons doen besluiten om een digitaal platform te ontwikkelen met praktische documenten en toelichtingen, de wetgeving en ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan experten. Het concept van INNIwise is telkens afgetoetst in focusgroepen. Zo hebben we zeer nuttige feedback gekregen en is INNIwise grondig bijgestuurd.”

Wat kwam er in die focusgroepen sterk naar voren?
“De nood aan interactie met andere preventieadviseurs is duidelijk groot. Nu hebben preventieadviseurs vaak het gevoel telkens het warm water te moeten uitvinden. Dit terwijl de collega van een ander bedrijf nuttige tips kan geven, een voorbeelddocument al klaar heeft, een interessant artikel heeft gelezen… Daarom willen we met INNIwise een Community creëren waarin preventieadviseurs aan elkaar vragen kunnen stellen.

Hoe waarborgt INNI publishers de kwaliteit en het up-to-date zijn van de informatie?
“We staan als uitgeverij al jaren garant voor kwaliteitsvolle informatie en volgen dagelijks de actualiteit. Maar we zijn ons bewust dat we ook expertise van buitenaf nodig hebben. Daarom werken we voor INNIwise samen met een team van experten. Zij zullen instaan voor de kwaliteit van de informatie. We focussen daar echt op, kwaliteit in plaats van kwantiteit.”

Waarom zou elke preventieadviseur INNIwise gratis moeten testen?
“Heel eenvoudig: zo ondervind je direct hoe een digitale online toolkit je job eenvoudiger maakt. Je kan snel zoeken in de informatie en documenten downloaden om die in je eigen toepassing te gebruiken. Je komt ook op het spoor van nuttige informatie op basis van de vragen die collega’s hebben gesteld. Vaak zijn dit ook de problemen waarmee je zelf geconfronteerd wordt. Het zijn praktische oplossingen die je niet in de boeken vindt en waar je niet altijd tijd voor hebt om ze te lezen.”
Interesse in een gratis test van INNIwise?

 

Andries De Reyghere is zaakvoerder bij Bits of Love in Brugge. Het team bij Bits of Love bedacht het technische concept voor de digitale toolkit INNIwise en stond voor de uitdaging om de veelheid aan informatie gebruiksvriendelijk én up-to-date aan te bieden. Hoe hij daarin geslaagd is, vertelt Andries hieronder.

Andries, wat was de reden dat INNI publishers dit innovatieve concept liet ontwikkelen?
“Binnen de markt voor het aanbieden van gespecialiseerde informatie zien we al enkele jaren een digitale verschuiving. Mensen willen direct, persoonlijk en op hun manier de informatie bij de hand hebben. Enkel een papieren uitgave volstaat dus niet meer, en daarom is gekozen voor een digitaal product met meer mogelijkheden.”

Waarom sluit deze digitale toolkit beter aan bij de behoeften van preventieadviseurs?
“Preventieadviseurs kunnen veel doelgerichter zoeken en vinden dus efficiënter heel specifieke informatie. Ze kunnen dat overal doen: op kantoor of onderweg, en dat is natuurlijk een groot voordeel in vergelijking met papier. Bovendien wordt de informatie constant geactualiseerd zodat je met de laatste data werkt. Wat INNIwise extra waardevol maakt: experts voegen er permanent nieuwe informatie aan toe dus je wordt als preventieadviseur echt zeer compleet en betrouwbaar geïnformeerd.”

Wat zie je als ontwikkelaar als het grootste voordeel van INNIwise?
“Het grootste voordeel is dat INNIwise hiermee een grote stap zet naar een volledig digitale databank met informatie van hoge kwaliteit. INNIwise is een platform dat volledig klaar is voor de toekomst. De basis ligt er en is makkelijk uit te breiden, slimmer te maken en aan digitale producten te koppelen. Bovendien kan INNI ook gedeeltelijke informatie zonder veel moeite aanbieden in tools van partners. Kortom: INNI is heel flexibel én klaar voor de snel veranderde digitale wereld.”

Waarom zou elke preventieadviseur INNIwise gratis moeten testen?
“INNI publishers is erg betrokken bij de preventieadviseurs. Ze luisteren echt naar hun gebruikers.
Door de tool te testen en feedback te geven, kan INNIwise alleen maar gebruiksvriendelijker worden. En daar wordt elke preventieadviseur uiteindelijk beter van.”

 

Sim Doolaege stond als strategisch consultant mee aan de wieg aan INNIsure, de nieuwe legal compliancy tool van INNI publishers. We peilden bij Sim wat de voordelen zijn voor preventieadviseurs en wat INNIsure zo onmisbaar maakt voor wie steeds in regel wil zijn met de wetgeving rond welzijn op het werk.

Sim, van papier naar digitaal: wat zijn de grote voordelen voor de preventieadviseur van INNIsure?
“INNIsure betekent een ontzorging op 4 niveaus: inhoudelijk, operationeel, economisch en op ergonomisch vlak. Ik licht dat graag even toe.
De inhoud wordt dagelijks bijgewerkt en up-to-date gehouden door deskundigen. Naast de klassieke text-to-text krijg je als preventieadviseur ook verduidelijkingen. Je hebt dus steeds de juiste interpretatie van de tekst.
Operationeel is INNIsure een eenvoudige en praktische applicatie die je een volledig beeld van de wetgeving geeft, en ook enkel de relevante. Door zijn breed raamwerk legt ze de klemtoon op de operationele beheersbaarheid, van compliance status tot verbeteracties.
Economisch betekent INNIsure een budgettaire verlichting. Sommige pakketten op de markt zijn bijzonder duur wat het voor een onderneming lastig maakt om deze kost te dragen. Voor dit pakket is bewust gekozen om de financiële drempel zo laag mogelijk te houden, zonder in te boeten aan de kwaliteit en inhoud.
Ergonomisch is INNIsure één toepassing waarin alles is vervat. Dus gedaan met heen en weer scrollen tussen verschillende bureaubladen of worksheets. Je kunt alles vlot delen zodat ook externe partijen in het systeem toegang hebben en toegewezen acties kunnen beheren. Exports zorgen voor een praktische aanvulling. De updates gebeuren automatisch, dus de gebruiker hoeft zelf geen documentbeheer te doen.

Waarom verwacht je dat preventieadviseurs de online toolkit snel zullen integreren in hun dagelijkse werk?
“Een preventieadviseur moet de organisatie constant op de hoogte houden van de relevante wetgeving. INNIsure werkt praktische barrières weg om eenvoudig het overzicht te bewaren over statussen van conformiteit en de openstaande acties. Vandaag mijdt men dit vaak omwille van omslachtigheid en complexiteit.”

Hoe waarborgt INNI publishers de kwaliteit van de legal compliancy tool?
Op dagelijkse basis werken we de wettelijke teksten bij. Dit gebeurt via de redactie die bestaat uit professionele medewerkers. Daarnaast zorgen ervaren partners voor verduidelijkende informatie. Dit alles wordt ook opgevolgd door experten terzake.

Waarom zou elke preventieadviseur INNIsure gratis moeten testen gedurende 14 dagen?
Laat ik het anders stellen: waarom zou je het eigenlijk niet uitproberen? Een Belgische applicatie, aangepast aan de Belgische noden, ontwikkeld door en met deskundigen en collega’s. Het kan je enkel maar tijd en middelen besparen die je voor andere projecten kan gebruiken.

 

Wil je meer weten?
www.inniwise.be
www.innisure.be

 

Gepubliceerd op 26 februari 2020.

Recent

Screen-Shot-2018-08-13-at-18.47.37.png

INNI group nv

Industrielaan 5. B-8501 Heule
T +32 56 36 32 11
E info@innipublishers.com
BTW BE 0418.420.485